Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

In dit artikel

Wat is Ellen Ruimt op?

Ellen ruimt op is voor buitendienstmedewerkers om zaken op eenvoudige en snelle manier af te handelen. De app is geoptimaliseerd voor de afhandeling van meldingen openbare ruimte.

Hoe ziet Ellen Ruimt op eruit?

De werkvoorraad en het zaakdetail scherm

Na de inlog wordt de werkvoorraad weergegeven. 
Als Ellen ruimt op op een smartphone wordt geopend dan wordt alleen de werkvoorraad weergegeven. Door op een item in de werkvoorraad te klikken worden de zaakdetails weergegeven.

Voorbeeld werkvoorraad zoals deze wordt
weergegeven op een smartphone
Links ellen ruimt op 1, rechts Ellen ruimt op 2

De zaakdetails zoals ze worden weergegeven nadat
deze is geopend vanuit de werkvoorraad
Links ellen ruimt op 1, rechts Ellen ruimt op 2

Wanneer Ellen ruimt op vanuit een tablet of met een desktop wordt geopend dan worden de werkvoorraad en de zaakdetails samen op een pagina weergegeven.


Ellen ruimt op 1


Ellen ruimt op 2

Op het zaakdetails scherm worden alle relevante gegevens weergegeven die nodig zijn om de zaak te kunnen behandelen. Om niet te veel informatie weer te geven wordt bij het openen alle informatie die niet direct van belang is voor de behandeling gefilterd. Zo worden bijvoorbeeld niet alle statussen direct weergegeven maar alleen de laatste twee toegevoegde statussen. Onder het veld met de statussen staat een link 'meer tonen', door hier op te klikken worden alle statussen weergegeven die de zaak heeft doorlopen. De link 'meer tonen' wordt op verschillende plekken toegepast zo ook bij de betrokkenen, gerelateerde zaken, documenten enz.

Samengestelde documenten

Het gebruik van samengestelde documenten wordt niet ondersteund in Ellen ruimt op.

Betekenis statusiconen:Dit icoon wordt weergegeven bij alle zaken die als Urgent zijn gemarkeerd.

Dit icoon geeft aan dat de zaak in behandeling is en wanneer de zaak is gestart.

Wanneer de zaak na de geplande einddatum niet is gesloten dan wordt dit icoon weergegeven.

Wanneer de zaak is afgesloten wordt dit met dit icoon weergegeven.


Voor de afhandeling van meldingen door de buitendienstmedewerker zijn er twee mogelijkheden. De zaak heeft maximaal 2 vervolg statussen vanuit de huidige status, in dit geval zal hebben we het over behandelen eenvoudige zaken.
Als een zaak meer dan 2 vervolg statussen heeft vanuit de huidige status noemen we dit het behandelen complexe zaken. 

Hoe werkt Ellen Ruimt op?

Behandelen eenvoudige zaken

Bij het behandelen van eenvoudige zaken zijn er maximaal 2 vervolg statussen. Voor elke vervolg status wordt onderaan de pagina een knop geplaatst met de naam van de vervolg status.twee vervolgstappen ondersteund. In onderstaand voorbeeld heeft de medewerker twee keuzes, de zaak kan  overgedragen of afgehandeld worden. Dit is een typische voorbeeld van een melding die in uitvoering is door een buitendienst medewerker, maar dit is slechts een voorbeeld. Elke status kan naar een willekeurige vervolg status gezet worden op deze manier.


Ellen ruimt op 1

Eenvoudige zaken zijn ideaal voor incidentele gebruikers die snel en eenvoudig zaken moeten kunnen behandelen zonder zicht druk hoeven te maken over het achterliggende proces. Bij bovenstaand voorbeeld is het heel eenvoudig: Heb ik mijn werk afgerond, dan druk ik op afgehandeld. Kon ik mijn werk niet uitvoeren dan druk ik op overdragen om de zaak terug te geven aan mijn leidinggevende.


Ellen ruimt op 2

Behandelen complexe zaken

Bij het behandelen van complexe zaken zijn er veel mogelijkheden bij het behandelen van de zaak. De medewerker moet kiezen wat de volgende status moet zijn en wordt hierbij door Ellen ruimt op geholpen. In de overzicht pagina van de zaak is bij complexe zaken de knop "status kiezen" zichtbaar onderaan de pagina. Door hierop te klikken komt de medewerker in onderstaand scherm terecht. In onderstaand voorbeeld is een zaak te zien die in behandeling is. De medewerker heeft de keuze uit de volgende statussen: in uitvoering, ingetrokken, niet nodig en inhoudelijk behandeld. Door antwoord te geven op de helpende vragen kan het systeem de medewerker adviseren.
Het is aan de medewerker om uiteindelijk een keuze te maken en hierbij kan hij volledig afwijken van het advies van het systeem.


Ellen ruimt op 1

De helpende vragen zijn optioneel, maar om naar de behandel pagina te kunnen moet de medewerker wel een vervolg status kiezen.


Ellen ruimt op 2

Melding behandelen

Bij zowel eenvoudige als complexe zaken is het daadwerkelijk behandelen van een zaak het resultaat van de keuze. Bij eenvoudige zaken kom je in deze pagina door op een van de status knoppen te drukken. Bij complexe zaken druk je op de verder knop in de status kiezen pagina nadat je een keuze hebt gemaakt. In onderstaande voorbeeld is de afhandeling van een melding openbare ruimte zichtbaar op desktop, tablet en smartphone.

Door op de knop status updaten te drukken wordt de zaak geupdate en zal de vernieuwde informatie in de zaakvoorraad zichtbaar zijn. Tenzij de zaak is afgehandeld of overgedragen, in dat geval zal de melding uit de werkvoorraad van de medewerker verdwijnen.

Afronden van de melding via een desktop in ellen ruimt op 1


Afronden van de melding via een desktop in ellen ruimt op 2

Afronden van de melding via een tablet in Ellen ruimt op 1

Afronden van de melding via een tablet in Ellen ruimt op 2

Afronden melding via smartphone in Ellen ruimt op 1


Afronden melding via smartphone in Ellen ruimt op 2

Verschillen tussen Ellen ruimt op 1 en Ellen ruimt op 2

In de basis zijn versie 1 en 2 van Ellen ruimt op hetzelfde. Er zijn enkele verschillen, zo kun je in Ellen ruimt op 2 ook de werkvoorraad van een andere medewerker in je afdeling openen. Op deze wiki worden de verschillen toegelicht: Wat zijn de verschillen tussen Ellen ruimt op 1 en Ellen ruimt op 2?

Was het artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen