Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

In dit artikel


Doelgroep artikel: Gebruikers KCSVersie: 6.1 en hoger

Achtergrondinformatie

In dit artikel wordt uitgelegd hoe bij een zaak in het KCS een document kan worden gecreëerd. Randvoorwaarde is dat de documentcreatie is ingericht, zoals beschreven in Hoe kan ik de Documentcreatie koppeling inrichten? en dat aan het betreffende zaaktype een documenttype met sjabloon is gekoppeld.

Stap voor stap uitleg

 1. Ga naar het KCS en open de zaak waar het document gecreëerd moet worden.
 2. Klik op de knop "creëer document" op het tabblad documenten.

 3. Nu wordt het "Creëer document scherm" weergegeven.

  Invoerveld
  Wilt u één of meerdere betrokkenen selecteren?Wanneer hetzelfde document voor één of meerder betrokkenen moet worden geselecteerd dan kun je hier Ja selecteren en dan verschijnt het invoerveld Selecteer de betrokkenen. Als je hier bijvoorbeeld twee betrokkene selecteert dan worden er twee documenten gecreëerd, voor iedere betrokkene één document, met daarin de gegevens van die ene betrokkene.
  Selecteer de betrokkenenHier selecteer je alle betrokkenen waarvoor je het document wilt genereren.
  DocumenttypeSelecteer het documenttype, aan het documenttype zijn de sjablonen gekoppeld.
  SjabloonHet veld sjabloon wordt weergegeven nadat het documenttype is geselecteerd.

  Door op de knop creëer document te klikken wordt de document generatie gestart.

 4. Afhankelijk van het gekozen sjabloon kan het nodig zijn dat er input moet worden gegeven indien dit het geval is dan wordt het invoerscherm van de documentcreatie applicatie weergegeven als dit niet het geval is dan keer je direct terug naar het creëer document scherm waarop de melding wordt gegeven of het document succesvol is gegenereerd.

In de bovenstaande stappen is de document creatie gestart vanaf het tabblad documenten bij de zaakdetails. De documentcreatie kan ook gestart worden vanuit de stap als in de betreffende stap een document van een documenttype moet worden toegevoegd waaraan een sjabloon is gekoppeld.

Vertrouwelijkheidaanduiding

Het gecreëerde document krijgt altijd de vertrouwelijkheidaanduiding zoals deze bij het documenttype is ingesteld. Het is mogelijk om achteraf de vertrouwelijkheidaanduiding aan te passen door op het wijzigen icoon voor het document te klikken.

Was het artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen