Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

In dit artikel

Doelgroep artikel: Beheerders Versie: 5.2 en hoger

Achtergrondinformatie

Het Exxellence Loket, KCS en de formulieren ondersteunen meerdere talen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe tekstlabels vertaald kunnen worden.

Stap voor stap uitleg

Nieuwe taal toevoegen

 1.  Ga naar het BeheerPortaal, klik op FrontOffices en dan op de frontoffice waar je de tekst wilt vertalen en klik dan op Teksten, Talen en klik op de knop "Taal toevoegen".  Nu verschijnt een nieuw venster en selecteer hier de taal en maak deze actief door een vinkje te zetten bij actief? en klik op de knop "Toevoegen"

Taal exporteren en vertalen

Een handige functie is de mogelijkheid om alle teksten van het Loket, KCS of de Formulieren te exporteren naar een Excel-sheet waar vervolgens per label een vertaling kan worden toegevoegd. Als alle labels zijn vertaald dan kan de Excel-sheet opnieuw geïmporteerd worden om alle vertalingen te verwerken.

 1. Ga naar het BeheerPortaal, klik op FrontOffices en dan op de frontoffice waar je de tekst wilt vertalen en klik dan op Teksten, Talen en klik op het export icoon in de tabel Exporteren van de taal die je wilt vertalen.

 2. Download nu de Excel-sheet en voeg in de kolom E de vertaling toe voor ieder label. Hieronder een klein voorbeeld van de kolommen die zijn opgenomen.

  ABCDE
  bundlekeylanguagereference_translationtranslation
  generalerrors.formenEr is een fout opgetredenAn error has occurred
  generalerrors.form.requiredenverplichtmandatory
 3. Wanneer de gewenste labels zijn vertaal ga je naar het BeheerPortaal, klik op FrontOffices en dan op de frontoffice waar je de export hebt gemaakt en klik dan op Teksten, Talen en importeer de Excelsheet sheet nu door op de knop "Teksten importeren" te klikken en de vertaalde Excel-sheet te selecteren.

Labels per proces vertalen

Labels kunnen ook in het BeheerPortaal per proces vertaald worden.

 1. Ga naar het BeheerPortaal, klik op FrontOffices en dan op de frontoffice waar je de tekst wilt vertalen en klik dan op Teksten, Processen en selecteer het proces waarvan je de teksten wilt vertalen.
 2. Nu worden alle teksten van het proces weergegeven Links bovenin kun je de taal wijzigen. Als je een andere taal selecteert dan wordt er een nieuwe kolom weergegeven aan de rechterkant waar je de vertaling kunt opgeven van het betreffende label.

Tip: nadat je wijzigingen hebt doorgevoerd worden deze pas zichtbaar nadat de cache is ververst.

Was het artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen