Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

In dit artikel

Doelgroep artikel: Beheerder KCS Versie: 5.5 en hoger

Achtergrondinformatie

In de werkvoorraad kunnen zaken, die een bepaalde status hebben, worden verborgen. Wanneer een nieuwe zaak, vanuit een eformulier, wordt aangemaakt dan krijgt deze direct de status geregistreerd. Daarna kunnen nog een aantal handelingen worden uitgevoerd zoals het versturen van e-mail, het uitvoeren van een betaling, documenten verwerken enz. Pas als alle handelingen succesvol zijn uitgevoerd krijgt de zaak de status "Ontvangen" en kan de zaak in behandeling worden genomen. Het kan wenselijk zijn dat zaken met de status geregistreerd niet worden weergegeven in de werkvoorraad. Er zijn twee manieren om hiervoor iets in te stellen. Hoe je dat instelt, lees je in deze how to. 

Stap voor stap uitleg

Zaken met een bepaalde status in de werkvoorraad verbergen

  1. Ga in het KCS naar het menu Administratie -> Omgevingen -> <naam omgeving>
  2. Onder groepen instellingen klik op workspaces
  3. Voer de status codes in, van de zaken die verborgen moeten worden, bij de instelling workspaces.hidestatuses. Zie de afbeelding hieronder.

Indien de status code niet bekend is dan kan deze opgezocht worden in het BeheerPortaal onder MidOffices -> Zaaktype catalogus -> statustypes

Zaken met een bepaalde status lichtgrijs weergeven in de lijst met zoekresultaten

Als de zaken met, bijvoorbeeld de status geregistreerd, wel weergegeven moeten worden dan is het mogelijk om deze in het lichtgrijs weer te geven zodat duidelijk is dat deze nog niet in behandeling kunnen worden genomen.

Dit is in te stellen via het BeheerPortaal:

  1. Ga in het BeheerPortaal naar Frontoffice -> KCS -> Algemene instellingen
  2. Vul bij de instelling cases > cases.prestatuses de status code.

Indien de status code niet bekend is dan kan deze opgezocht worden in het BeheerPortaal onder MidOffices -> Zaaktype catalogus -> statustypes

Was het artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen